Segurtasun neurriak Covid-19aren aurrean

cerrar

Maskara erabiltzea derrigorrezkoa da uneoro, sarreran, irteeran eta ikuskizunean zehar.

Sarreran derrigorrezkoa izango da bertan egongo den gel hidroalkoholikoarekin eskuak garbitzea

Errespetatu segurtasun-distantzia eta bete aretoko langileen jarraibideak eraikinera sartzeko eta irteteko.

Ikuskizunetara behar besteko aurrerapenarekin etortzea gomendatzen da.

Ikusleak eserlekuetan eserita egon behar dute ikuskizun osoan zehar.

Gaurkotasuna / 11 urria, 2024

Kursaala, hiru egunez, munduko gastronomiako pertsona handien topagunea izan da, eta Donostia euskal sukaldaritzaren erreferente ez ezik, nazioarteko panoraman arretagune ere izan da. Urteroko kongresuaren edizio honetan, Martín Berasategui, Aritz Aduriz, Edorta Lamo, Hilario Arbelaitz eta Josean Alija profesional ospetsuek euren ikuspegia eta esperientzia partekatu dute, sukaldaritzako eztabaida aberastuz.

Aurten, herrialde gonbidatua Portugal izan da, eta bertako chefek inpresio sakona utzi dute euren hitzaldiekin. Marlene Vieira, João Sá eta José Avillez pertsona ezagunek Portugalgo sukaldaritzaren bilakaerari buruzko beren ikuspegi paregabea ekarri dute Donostiara, eta hitzaldien maila handitu dute beren ekarpenekin.

Eneko Atxa, Elena Arzak eta Andoni Luis Aduriz sukaldarien eskutik, euskal sukaldaritzaren ordezkaritza bikaina izan da Auditorioan. Beren aurkezpenetan funtsezko gaiak jorratu dituzte, hala nola aromen garrantzia, produktuaren kalitateari buruzko hausnarketa eta teknika berrien erabilera, betiere sukaldaritzako erreferente horiek definitzen dituen izaera berritzaile eta probokatzaileaz blai.

Kongresuaren unerik hunkigarrienetako bat Pedro Subijana Akelarre jatetxe ospetsuaren sortzaileari egindako omenaldia izan da. Subijanak, familiarekin batera, bere ibilbide bikainagatik jaso zuen aintzatespena, eta argi utzi zuen bere pasioak bere horretan jarraitzen duela «ez dut erretiroa hartzeko asmorik» aitortzean.

Inaugurazio-afaria Miramar Jauregi bikainean egin zen, eta hasiera eman zion 2024ko sukaldaritza-hitzordu horri, urtez urte aurreikuspenak gainditzen jarraitzen duen ekitaldiari hasiera emanez. Edizio honekin, Donostiak gastronomian munduko erreferente handienetako bat gisa duen posizioa sendotu du, bai sukaldaritzaren kalitateagatik, bai nazioarteko erakusle onenak erakartzeko duen gaitasunagatik. San Sebastián Gastronomika Euskadi Basque Country erakusleiho ezin hobea da oraindik hiria eta lurraldea sukaldaritzako berrikuntzaren eta artearen abangoardian egon daitezen.

Auditorio Kursaal durante San Sebastián Gastronomika 2024

Guitarricadelafuente Kursaal Eszenan ariko da ekainaren 4an

Kontzertu honetarako sarrerak otsailaren 7an 11:00etan jarriko dira salgai. Aurrez, 48 orduko aurre-salmenta egingo da Eszena Kideentzat. Ostiral honetan, otsailaren 7an, 11:00etan irekiko da Guitarricadelafuentek Kursaal Eszenako programazioaren barruan ekainaren 4 asteazkenean (19:30) emango duen […]

“La Traviata”ren kontzertu dramatizatu bertsioak irekiko du Kursaal Eszenaren denboraldi berria

Perry So-ren musika-zuzendaritzapean eta Iñigo Santacanaren dramatizazioarekin, Verdiren opera interpretatuko dutenak dira Mar Morán (Nina Minasyanen ordez), Santiago Ballerini eta Juan Jesús Rodríguez buru dituen bakarlari taldea, Nafarroako Orkestra Sinfonikoa eta AGAO Abesbatza Lirikoa. Otsailaren […]

Kursaalek eta Miramar Jauregiak 2024 oparo bati amaiera eman diote, 345 ekitaldirekin eta 130.000 pertsonatik gora bilduz

Kursaal Kongresu Jauregiak eta Miramar Jauregiak askotariko kongresu eta ekitaldien programazioa hartu dute 2024an, bilera profesionalak egiteko erreferentziazko egoitza direla bermatuz. Urtean zehar, bi egoitzetan 345 ekitaldi izan dira, eta hainbat sektoretako 130.000 profesionalek baino […]