Segurtasun neurriak Covid-19aren aurrean

cerrar

Maskara erabiltzea derrigorrezkoa da uneoro, sarreran, irteeran eta ikuskizunean zehar.

Sarreran derrigorrezkoa izango da bertan egongo den gel hidroalkoholikoarekin eskuak garbitzea

Errespetatu segurtasun-distantzia eta bete aretoko langileen jarraibideak eraikinera sartzeko eta irteteko.

Ikuskizunetara behar besteko aurrerapenarekin etortzea gomendatzen da.

Ikusleak eserlekuetan eserita egon behar dute ikuskizun osoan zehar.

Gaurkotasuna / 11 urria, 2024

Kursaala, hiru egunez, munduko gastronomiako pertsona handien topagunea izan da, eta Donostia euskal sukaldaritzaren erreferente ez ezik, nazioarteko panoraman arretagune ere izan da. Urteroko kongresuaren edizio honetan, Martín Berasategui, Aritz Aduriz, Edorta Lamo, Hilario Arbelaitz eta Josean Alija profesional ospetsuek euren ikuspegia eta esperientzia partekatu dute, sukaldaritzako eztabaida aberastuz.

Aurten, herrialde gonbidatua Portugal izan da, eta bertako chefek inpresio sakona utzi dute euren hitzaldiekin. Marlene Vieira, João Sá eta José Avillez pertsona ezagunek Portugalgo sukaldaritzaren bilakaerari buruzko beren ikuspegi paregabea ekarri dute Donostiara, eta hitzaldien maila handitu dute beren ekarpenekin.

Eneko Atxa, Elena Arzak eta Andoni Luis Aduriz sukaldarien eskutik, euskal sukaldaritzaren ordezkaritza bikaina izan da Auditorioan. Beren aurkezpenetan funtsezko gaiak jorratu dituzte, hala nola aromen garrantzia, produktuaren kalitateari buruzko hausnarketa eta teknika berrien erabilera, betiere sukaldaritzako erreferente horiek definitzen dituen izaera berritzaile eta probokatzaileaz blai.

Kongresuaren unerik hunkigarrienetako bat Pedro Subijana Akelarre jatetxe ospetsuaren sortzaileari egindako omenaldia izan da. Subijanak, familiarekin batera, bere ibilbide bikainagatik jaso zuen aintzatespena, eta argi utzi zuen bere pasioak bere horretan jarraitzen duela «ez dut erretiroa hartzeko asmorik» aitortzean.

Inaugurazio-afaria Miramar Jauregi bikainean egin zen, eta hasiera eman zion 2024ko sukaldaritza-hitzordu horri, urtez urte aurreikuspenak gainditzen jarraitzen duen ekitaldiari hasiera emanez. Edizio honekin, Donostiak gastronomian munduko erreferente handienetako bat gisa duen posizioa sendotu du, bai sukaldaritzaren kalitateagatik, bai nazioarteko erakusle onenak erakartzeko duen gaitasunagatik. San Sebastián Gastronomika Euskadi Basque Country erakusleiho ezin hobea da oraindik hiria eta lurraldea sukaldaritzako berrikuntzaren eta artearen abangoardian egon daitezen.

Auditorio Kursaal durante San Sebastián Gastronomika 2024

Anima Eterna Pablo Heras-Casadoren zuzendaritzapean ariko da Kursaal Eszenan

Sarah Connolly mezzosopranoaren emanaldi bakarlaria izango dute. Mahlerren Rückert-Lieder eta Brucknerren “Wagner” 3. sinfonia interpretatuko dituzte. Kursaal Eszenako klasiko-denboraldiko sarrerak kursaal.eus webgunean eta Kursaaleko leihatiletan salgai. Urriaren 30ean, Pablo Heras-Casado granadar zuzendari ospetsuak, Madrilgo Errege […]

Kursaal Eszena: Musika klasikoko 3 sarrera erosita, sarrera 1 opari

Eszena Kide bazara, Kursaala bisitatzen jarraitzera eta musika klasikoarekiko duzun pasioaz gozatzera gonbidatzen zaitugu (eta oraindik Eszena Kide ez bazara, zeren zain zaude? doan da!). Kursaal Elkarguneak 25 urte betetzen ditu aurten, eta ospakizun hau […]

Loquillok Kursaal Eszenan aurkeztuko du “30 años de Transgresiones”

Gaztelaniazko poetika garaikidearen inguruko ekoizpen musikalaren bilduma aurkezten du zuzenean. Sarrerak kursaal.eus webgunean eta Kursaaleko leihatiletan eros daitezke, % 10eko deskontuarekin Eszena Kideentzat.  Azaroaren 2an, larunbata, Loquillo, 80ko hamarkadaz geroztik Donostian bizi den artista bartzelonarra, […]