
Gaurkotasuna / 26 ekaina, 2023
Kursaalak proposamen gastronomiko berritu bat aurkeztu du KOSK izenarekin. Nortasuna eta sormena uztartzen dira jauregiko kongresu eta ekitaldietara bertaratzen direnei zuzendutako zaharberritze eskaintza esklusiboan, euskal kultura gastronomikoa ezagutzera gonbidatuz. Lurraldeko errezeta berrasmatuen proposamen berri batekin, non tokiko eta kalitatezko produktua den protagonista nagusia, iraunkortasunaren, malgutasunaren eta sormenaren premisekin.
Kursaaleko proposamen gastronomiko guztia kongresu jauregiko sukaldeetan bertan egina dago, freskotasuna eta berehalakotasuna bermatuz. Eta, jakina, KOSKen buru IXO taldea dago, goi gastronomian espezializatutako euskal enpresa taldea, Bixente Arrieta eta Andoni Luis Aduriz sukaldaria buru dituena, bi Michelin izar dituena eta nazioartean ibilbide ezaguna duena.
Sukaldaritza kontzientea
Ingurumenarekiko eta gizartearekiko kontzientziak bere biziko garrantzia du KOSKren sukaldean. Lehengoratzeko eskaintza instalazio ekoeraginkorretan egiten da, energiaren eta ur-kontsumoaren ingurumen-inpaktua murriztuz. Gainera, hurbileko produktuei lehentasuna ematen zaie, karbono-aztarna gutxituz, eta sasoiko produktuei, ohitura osasungarriak sustatuz.
Erabilera bakarreko materialen erabilera murrizten jarraitzeko konpromisoaren barruan, erabili eta botatzeko produktuen erabilera minimizatzen da, eta, beharrezkoa izanez gero, alternatiba biodegradagarriak eskaintzen dira.
Elikagaien kudeaketa lehentasun bat da Kosken. Kontrol zorrotza egiten da alferrik ez galtzeko eta ahalik eta gehien aprobetxatzeko. Elikagaien erabilerari eta antolamenduari buruzko plangintza zehatza egiten da, xahutzea prebenitzeko helburuarekin. Soberakinik badago, barruan zein kanpoan birbanatzen dira, irabazi asmorik gabeko erakundeekin aktiboki lankidetzan arituz.
Ezagutu xehetasunez KOSK-en eskaintza: https://www.kursaal.eus/eu/kosk/
Deskargatu dossierra
