Gaurkotasuna / 7 urria, 2022
San Sebastian Gastronomika Euskadi Basque Country-k XXIV. edizioari amaiera eman dio, eta eskuzabaltasunaren gastronomia aldarrikatu du lehiaketaren aurrean. 'Kongresu hau hasi aurretik, pandemiaren eta 25. urteurrenaren arteko trantsizio-topaketa izango zela uste nuen; hala ere, inspirazio-kongresu bat izan da, inspirazio handikoa', zioen Benjamin Lanak, Vocento Gastronomiako zuzendari nagusiak eta Roser Torrasek, Gastronomikako zuzendariak, itxiera-ekitaldian zehar.
'United Kulinary' leloarekin, brexit-a izan zen haustura-ikur horri aurre egin nahi izan dio edizio honek, mugarik gabeko gastronomiarekin sukaldaritzaren aurkako brexit-a defendatuz. Eta gastronomia-kongresuetako dekanoak berriro erakutsi du hori, Kursaalen hiru egunez 70 chef baino gehiago (horietatik 32 michelin izar) eta sukaldaritzako profesionalen 40 hitzaldi eta 30 jarduera paralelotan elkartuz. Edizio arrakastatsu honek 12.131 pertsona akreditatu, 32 nazionalitatetako 1.318 biltzarkide, 10.000 dastatze baino gehiago, 152 erakusketari eta 371 kazetari akreditatu bildu ditu.